maandag, 24. mei 2010 - 23:42

Dronken bestuurder grijpt agenten bij de keel

Surhuisterveen

Tijdens zijn aanhouding in de nacht van zaterdag op zondag heeft een 47-jarige dronken man uit Surhuisterveen een agent tweemaal bij de keel gegrepen en een agent bijna opzettelijk omver gereden. Na een flinke worstelpartij hielden een aantal agenten letsel aan de rug en elleboog over en gescheurde en bebloede kleding.

De politie wilde de man aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan een bevel. Surveillerende agenten had eerder die avond de man gezien tussen het uitgaanspubliek. Hij maakte toen de indruk dat hij onder invloed was.

Op de Dr. Van Kammestraat kwamen agenten wederom deze man tegen maar hij zat nu achter het stuur. Hij kreeg een stopteken waaraan de bestuurder niet voldeed. De inmiddels uitgestapte agent liep naar de auto van de man toe. De bestuurder kwam met gedoofde lichten op de agent afrijden. Hij moest opzij stappen omdat de bestuurder doorreed en met hoge snelheid er vandoor ging. De achtervolging werd ingezet.

Met gedoofde lichten en het bereiken van een hoge snelheid passeerde de man diverse straten. Op de Warreboslaan reed de bestuurder een erf op en stapte uit. De agenten gaven aan dat hij was aangehouden en zijn handen tegen de muur moest plaatsen. Hier voldeed hij niet aan en liep in de richting van de woning.

De man reageerde nog steeds niet waarna de agenten hem probeerden naar de grond te werken. De verdachte verzette zich hevig en het lukte hem tot twee maal toe een van de agenten bij de keel te grijpen.

Inmiddels waren meerdere politie-eenheden ter plaatse gekomen waarna de man uiteindelijk aangehouden kon worden en in de politieauto kon worden gezet. Aan de worsteling tijdens de aanhouding hielden de agenten letsel aan rug en elleboog over en daarnaast kapotte en bebloede kleding. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):