woensdag, 13. januari 2010 - 15:14

Dronken schipper ramt schip vol in de flank

Delfzijl

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 12 januari in Delfzijl een schipper van een binnenvaarttanker aangehouden die onder invloed van alcohol een aanvaring veroorzaakte. ‘Bij het afmeren ramde de tanker een al afgemeerd liggend schip en veroorzaakte voor ongeveer tienduizend euro schade’, meldt het KLPD woensdag.

De Waterpolitie zag het ongeval omstreeks 16.00 uur vanuit het politiebureau aan de Delfzijlse haven gebeuren. Het viel hen al op dat de geladen tanker wel op een zeer ongebruikelijke manier manoeuvreerde om bij een ander schip langszij te komen.

Even later zagen ze dat de tanker haaks op het lege binnenvaartschip voer. De Waterpolitie ging direct ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Aan boord werd de 44-jarige Duitse schipper een ademtest afgenomen. Hieruit bleek dat de schipper teveel gedronken had.

Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de definitieve analyse dat de schipper 1.2 promille alcohol in zijn bloed had, terwijl 0.8 promille maximaal is toegestaan.

Tegen de schipper werd proces-verbaal opgemaakt. Verder werd hem door de Waterpolitie een vaarverbod voor drie uren opgelegd. Het aangevaren lege schip liep door de aanvaring enkele deuken op waarvan de reparatiekosten op ongeveer tienduizend euro worden geschat. Het schip kon zijn reis wel voorzetten.
Provincie:
Tag(s):