donderdag, 17. juni 2010 - 22:25

Dronkenlap rijdt meters met man op motorkap

Purmerend

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Linnaeuslaan het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige man uit Purmerend.

De man had onder invloed een aanrijding veroorzaakt. Na de aanrijding ontstond een ruzie tussen de twee automobilisten. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat op de motorkap van de auto van de Purmerender een man zat.

Volgens deze man had de Purmerender de aanrijding veroorzaakt en wilde hij weg rijden zonder eerst zijn gegevens bekend te maken. De gedupeerde probeerde te voorkomen dat de bestuurder zou wegrijden en nam daarom op de motorkap plaats. De Purmerender was hier echter niet van onder de indruk en reed nog enkele honderden meters verder met de persoon op zijn auto.

De Purmerender had bijna vier keer zoveel drank op als toegestaan. Vier jaar geleden had de man zijn rijbewijs ook al eens in moeten leveren wegens het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft het CBR in kennis gesteld van het rijgedrag van de man. Het CBR zal onderzoek doen naar de geschiktheid van de man als bestuurder.
Provincie:
Tag(s):