zondag, 9. mei 2010 - 14:22

Dronkenman rijdt tuin binnen

Oudemirdum

De politie heeft een 40-jarige man uit Oudemirdum aangehouden voor vernieling van een tuin. Rond 21.30 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat er een auto door een tuin was gereden in de Ikebosker. De auto was vervolgens weggereden.

Surveilleerde agenten troffen de auto leeg aan op de Binnenwei. Het bergen van deze auto werd bemoeilijk door een grote groep mensen die op een feestje waren in de Binnenwei. Een paar lieden uit de groep probeerden te voorkomen dat de auto opgeladen werd. Aangezien de sfeer grimmiger werd is met behulp van een 2e politie eenheid de auto opgeladen en is het publiek op een afstand gehouden.

De bestuurder van de auto bleek ook onder de feestgangers te zijn. Hij probeerde op de motorkap van zijn auto te klimmen maar gleed hiervan af en viel op straat waardoor hij gewond raakte. De agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aangezien de verdenking bestond dat de man de auto onder invloed van alcohol had bestuurd, werd een ademanalyse afgenomen. De verdachte blies 1060 ug/l.
Provincie:
Tag(s):