vrijdag, 26. februari 2010 - 13:36 Update: 08-07-2014 1:05

Droom FC Twente voorbij

(Elf Voetbal) Aan de Europese droom van FC Twente is donderdag in Bremen een einde gekomen.

De Tukkers, die vorige week door een schitterend doelpunt van Theo Janssen nog wonnen van Werder, moesten nu met 4-1 buigen voor de Duitse topclub.

Werder Bremen, in de groepsfase van de Europa League de ploeg met de meest gescoorde doelpunten, liet ook in de wedstrijd tegen Twente zien een makkelijk scorende elftal te zijn. Waar de motor vorige week in Enschede nog haperde, daar liet de ploeg van Thomas Schaaf in eigen huis niets aan het toeval over.

Na een kwartier vond Claudio Pizarro als eerste het net voor Werder. De Peruviaanse aanvaller was vijf minuten na zijn openingstreffer ook verantwoordelijk voor de 2-0. De meegereisde Twente-supporters daarmee in een diepe rouw dompelend.

De 3-0 van verdediger Naldo bracht Twente nog verder aan het wankelen, maar de ploeg van Engelsman Steve McClaren bleek over veerkracht te beschikken. Via Luuk de Jong werd de 3-1 op het scorebord gezet. De jonge Achterhoeker kopte een voorzet van Bryan Ruiz knap achter doelman Christian Vander.

In de tweede helft kwam Twente beter in de wedstrijd tegen de stugge Duitsers. Een doelpunt viel echter niet meer. Ruiz had nog een reuzenkans op de 3-2, maar zijn inzet in de 57ste minuut belandde op de paal. Een oude voetbalwet trad daarna voor de Tukkers in werking. Het doelpunt viel namelijk aan de andere kant. Pizarro, met zijn derde van de avond, maakte verder bekeren voor FC Twente onmogelijk. De 4-1 eindstand maakte uiteindelijk een einde aan de Europese aspiraties van de provinciaalse topclub in wording. De ploeg kan zich nu volledig richten op haar strijd om het landskampioenschap.
Categorie:
Tag(s):