maandag, 7. juni 2010 - 21:47

Drugsrunner aangehouden na wilde achtervolging

Weert

De politie heeft zondagavond in Echt een 22-jarige man uit Hulsberg aangehouden na een achtervolging die begon in Weert. Het gaat vermoedelijk om een drugsrunner.

Bij de achtervolging raakte een politieauto beschadigd die daardoor af moest haken. Uiteindelijk slaagde de politie er toch in om de verdachte aan te houden. Bij de fouillering troffen agenten een zakje met een kleine hoeveelheid softdrugs aan. In de auto kwam nog een kleine hoeveelheid harddrugs aan het licht.

Omstreeks 20:00 uur zag de politie hem met hoge snelheid door het centrum van Weert rijden en zette de achtervolging in nadat hij een stopteken negeerde op de Ringbaan-Zuid. Op de Juliana van Stolbergstraat ontstond een aanrijding met een politieauto. De achtervolging ging verder met diverse andere politiepatrouilles. Richting Altweerterheide, terug naar Weert en daarna via Boshoven richting Nederweert met snelheden van 100 tot 140 km per uur. Op de A2 haalde hij snelheden van ruim 180 km per uur. Toen de man ter hoogte van Echt moest stoppen vanwege een gecreëerde file werd hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Na controle kwamen de drugs aan het licht. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):