vrijdag, 25. juni 2010 - 21:49

Duikers in huiskameraquarium

Emmen

Twee duikers van Dierenpark Emmen, Arjan Zomer en Edwin Bakx, hebben deze week het grote zoetwateraquarium van het park opnieuw ingericht.

Grote stukken kienhout en tal van nieuwe waterplanten werden op aanwijzing van ontwerper Jan Kempe aangebracht. Het bassin lijkt op een aquarium, dat in een huiskamer staat. Omdat het elf meter lang, drie meter diep en twee meter hoog is, heeft het een grootte, die in combinatie met de inrichting, een heel bijzondere uitstraling heeft. Dat effect zal nog meer toenemen wanneer volgende week grote aantallen kleine vissen het nieuwe aquarium gaan bevolken.

Omdat enkele maanden geleden plotseling grote sterfte optrad onder de tropische vissen, is besloten het zoetwateraquarium compleet te vernieuwen. Uitgebreid onderzoek naar waterkwaliteit en sectie op dode vissen hebben niet vast kunnen stellen wat de oorzaak van de plotselinge sterfte is geweest. Nu alles vernieuwd is, zal het aquarium een veilig thuis bieden aan bijlzalmen, maanvissen en vele andere tropische vissoorten uit het Amazonegebied.
Provincie:
Tag(s):