maandag, 1. februari 2010 - 11:35

Duitsland kijkt uit naar debuut Van Nistelrooy

(Elf Voetbal) In Duitsland wordt reikhalzend uitgekeken naar het debuut van Ruud van Nistelrooy. De spits maakte in zijn eerste week in Hamburg een positieve indruk. De Duitsers typeren hem als een topper die wars van sterallures aan zijn comeback werkt.

Hotel Grand Elysee in het centrum van Hamburg wil het de prominente gast graag naar zijn zin maken. Of de Brabander eerst zijn kamer wil bekijken. Van Nistelrooy antwoordt met een ontwapenende glimlach. "Hoezo? Alles wat ik nodig heb is een bed."

Die doodnormale houding hadden de Duitsers niet verwacht van de superster. Zelfs zijn teamgenoten loven Van Nistelrooy bij zijn entree. "Hij heeft iedereen een hand gegeven en zich voorgesteld", vertelt aanvoerder David Jarolim. "Ik zei nog tegen hem dat dat helemaal niet nodig was. Iedereen weet toch al wie hij is. Je merkt niet dat hij een superster is. Ruud is een heel normaal type."

Van Nistelrooy zelf kijkt uit naar zijn debuut. "In ons gezien keken we zaterdagavond altijd naar Sportschau. Het is mooi voor mij om nu zelf in de Bundesliga te spelen. HSV is een grote club met een grote geschiedenis. Toen ik mijn vader vertelde dat ik naar HSV ging, zei hij slechts: 'Uwe Seeler...'."

De spits hoopt komend weekend zijn debuut te maken. "De geopereerde knie is perfect. Ik moet alleen nog aan de spieren werken. Ik wil hier dagelijks het beste uit mezelf halen. Ik wil aantonen dat ik nog een prijs wil winnen."

Zijn teamgenoten kunnen niet wachten tot Van Nistelrooy gaat spelen. Jerome Boateng: "Hij is een idool als doelpuntenmaker. Zelfs op de Playstation heeft hij altijd gescoord voor mij."
Categorie:
Tag(s):