zondag, 13. juni 2010 - 22:54

Duitsland overklast Socceroos: 4-0

(Elf Voetbal) Duitsland is het WK uitstekend begonnen. Het Australië van de Nederlandse trainer Pim Verbeek werd met 4-0 van de mat geveegd.

Een half uurtje gas geven was voor Duitsland genoeg om de Socceroos te verslaan. Al na acht minuten kon Die Mannschaft een klein feestje vieren na de 1-0 van Lukas Podolski. Thomas Muller liep in het vijandelijke strafschopgebied goed weg van zijn tegenstander en legde de bal heerlijk klaar voor zijn ploeggenoot. Podolski haalde hard uit en de Jabulani zwabberde voorbij doelman Mark Schwarzer tegen de touwen.

Het optreden van Schwarzer bij de 1-0 was al niet ijzersterk, de tweede Duitse treffer kwam geheel op het conto van de Australische goalie. Hij kwam uit op een lange voorzet van Philipp Lahm, maar tastte volledig mis. Miroslav Klose, die eerder in de wedstrijd twee kansen miste, kopte in het lege doel en besliste het duel zo na 26 minuten.

Het zwakke begin zorgde voor veel irritatie bij Australië. Vooraf was er een koude oorlog tussen beide kampen geweest na uitspraken van de Duitsers, die zich weinig zorgen maakten over de Aussies. De ploeg van Verbeek wilde wraak nemen en respect afdwingen, maar vocht na de 2-0 een kansloze missie.

Helemaal toen Tim Cahill, misschien wel de belangrijkste speler voor Australië, na 56 minuten met rood van het veld moest. Na een felle tackle op Bastian Schweinsteiger kon de aanvaller vertrekken. Duitsland, dat zoals gebruikelijk zeer georganiseerd speelde, kreeg daarna alle ruimte om de bal rond te laten gaan en scoorde nog twee keer. Muller rondde een snelle aanval af voor de 3-0 en invaller Cacau schoof een voorzet van Mesut Özil binnen.
Categorie:
Tag(s):