zondag, 24. januari 2010 - 9:52

Duo aangehouden op verdenking van inbraak

Lelystad

In alle vroegte zijn zondag twee mannen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid van een inbraak in het sportcomplex Batavia 90. Het tweetal werd na een korte achtervolging en een zoekactie ingerekend.

In de auto werden meerdere goederen en sporen aangetroffen die mogelijk verband houden met de inbraak. De verdachten, een 19-jarige Almeerder en een 34 jarige inwoner uit Lelystad, zijn ingesloten en zitten vast.

Rond 06.30 uur dirigeerde de meldkamer na een inbraakmelding, meerdere politie-eenheden naar het sportcomplex in de Waterwijk. Agenten troffen behalve inbraaksporen ook voetsporen aan in de sneeuw. De sporen werden gevolgd en kwamen uit bij een auto met draaiende motor in de omgeving van de Zwarte Zeestraat. Bij het zien van de politie reed de auto met hoge snelheid en gedoofde lichten weg.

Diverse surveillanceauto’s zette de achtervolging in en konden de auto laten stoppen ter hoogte van de Voorstraat. In de auto werden meerdere goederen aangetroffen die kunnen worden aangemerkt als inbrekersgereedschap. Ook werden er diverse sporen aangetroffen die mogelijk met de inbraak te maken hebben. De auto is in beslag genomen evenals de aangetroffen goederen. De recherche van basiseenheid Lelystad Oost heeft de zaak in onderzoek. Er wordt onderzocht of er bij de inbraak nog meer personen betrokken zijn.
Provincie:
Tag(s):