woensdag, 31. maart 2010 - 17:34

Duo in Roermond aangehouden voor serie inbraken

Roermond

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) heeft, onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad, afgelopen dinsdag twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere inbraken en insluipingen in scholen in een groot deel van Nederland. De verdiensten van de inbraken worden momenteel geschat op ruim € 120.000,-.

Een 46- en 47-jarige man werden in Roermond aangehouden. Daarnaast werd een 37-jarige vrouw uit Duitsland aangehouden op verdenking van witwassen binnen dit onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De BR NON onderzoekt twaalf zaken in de periode juli 2008 tot december 2009. Bij de inbraken en insluipingen door een groot deel van het land werden voornamelijk geld, bankpasjes en sleutels buit gemaakt. De inbraken vonden onder andere plaats in Hoevelaken, Geldermalsen, Culemborg, Emmen, Oldenzaal, Almelo, Aalten, Grootebroek, Hoenderloo, Delden en Heerde.

Op de dag van de aanhoudingen werden twee woningen doorzocht (Roermond en Duitsland). Er werd beslag gelegd op onder meer één woning, twee auto’s, een motorfiets en een paardentrailer. In het kader van ontneming is ook een financieel onderzoek gestart.

De Bovenregionale Recherche is het onderzoek gestart naar aanleiding van informatie uit de politieregio Noord- en Oost-Gelderland.
Provincie:
Tag(s):