donderdag, 29. april 2010 - 18:51

Duo verdacht van 'loverboy' praktijken

Rotterdam

Een rechercheteam van de Regionale Recherche Dienst van de Politie Rotterdam—Rijnmond heeft vorige week vrijdag twee verdachten gearresteerd voor het ronselen van meisjes voor seks tegen betaling. Het tweetal, een 22-jarige vrouw uit Rotterdam en een 51-jarige man uit ’s Gravendeel is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, zo maakte de politie vandaag bekend.

Het rechercheteam dat zich bezighoudt met onderzoeken naar loverboys, had informatie verkregen dat de vrouw en man minderjarige meisjes ronselden voor seks tegen betaling. De 22-jarige vrouw benaderde meisjes en deed zich voor als secretaresse van een fotograaf. De meisjes werden door haar uitgenodigd voor een fotoshoot, met in het vooruitzicht een carrière als fotomodel. Uit onderzoek bleek dat van een normale fotoshoot geen sprake was. Door het onderzoek kreeg de politie zicht op een tijdstip/locatie van de afspraak tussen twee meisjes en de verdachten.

De politie heeft dankzij dit onderzoek kunnen voorkomen dat twee meisjes van 14 en 16 bij de verdachten in de auto stapten. De twee verdachten werden direct gearresteerd voor mensenhandel en aanzetten tot ontuchtige handelingen. Rechercheurs hebben de twee meisjes thuisgebracht en de ouders geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):