zaterdag, 29. mei 2010 - 21:01

Editors en Ghinzu te gast bij Muze in Goffertpark

Amsterdam

Na een verbluffend optreden zaterdag op het hoofdpodium van Pinkpop, kondigt Editors aan ook op zaterdag 19 juni acte de présence te geven in Nederland. Samen met het Belgische Ghinzu zijn de Britse indie-rockers special guests voor Muse in het Goffertpark, Nijmegen. De kaartverkoop voor Muse en special guests Editors en Ghinzu is reeds begonnen.

Editors bracht op 12 oktober 2009 hun derde studioalbum, getiteld 'In This Light And On This Evening', uit. Inmiddels heeft de plaat, net zoals voorgangers 'The Backroom' en 'An End Has A Start', de gouden status behaald en de hitsingle 'Papillon' is nog immer op de radio te horen. Nog steeds blinkt Editors uit in zijn karakteristieke donkere en dramatische sound, maar op het nieuwste album laat de band tevens een meer electronische vibe horen. De vibe die ook sterk aanwezig was tijdens de show van Editors op 1 mei in de Heineken Music Hall en vanavond op Pinkpop.

In Nijmegen zal de unieke sfeer die Editors teweeg brengt, ongetwijfeld ook aanwezig zijn. Voorafgaand aan Editors en Muse zal Ghinzu, de heroïsche Belgische rockformatie, het podium betreden van het Goffertpark. Ontstaan in '99, hebben de vijf bandleden van Ghinzu op 3 april van dit jaar hun derde plaat op de markt gebracht, 'Mirror Mirror'. Met de eerste single hiervan, 'Cold Love', zette Ghinzu de eerste stappen binnen het Vlaamse radiolandschap, en nu natuurlijk in het Goffertpark. Toetsen en bloedende gitaren, afgewerkt met typische elegantie; het handelsmerk van Ghinzu. Zoals Iggy Pop het ooit eens zei tegen Ghinzu: 'You Guys Rock!' Kom dat zien in Nijmegen.
Categorie:
Tag(s):