dinsdag, 25. mei 2010 - 20:38

Een balletje slaan voor het goede doel

Havelte

Een balletje slaan voor het goede doel, dat kan komende vrijdag tijdens het Lions-Rabobank 19e Open Golftoernooi in Havelte. Rabobank Meppel-Steenwijkerland en de Lions Club Steenwijk hebben de handen ineen geslagen en gaan de komende jaren samen dit toernooi organiseren. De Rabobank wordt hoofdsponsor.

De opbrengst van het toernooi wordt verdeeld over het Rabobankfonds en het project Fight for Sight van de Wilde Ganzen. Met dit project wordt arme, blinde mensen in India door een operatieve ingreep het gezichtsvermogen teruggeven. Door het inschakelen van lokale artsen zijn de kosten van de operaties relatief gering. Naar verwachting kunnen met de opbrengsten van het Open Golftoernooi circa duizend mensen worden geholpen.

Volgens Annette Kremers past het hoofdsponsorschap van het golftoernooi goed bij de Rabobank. `Wij zijn immers dé bank van de Nederlandse sport’, lacht ze. `We staan niet alleen aan de finish, maar we zijn er al bij de start. Dat doen we niet eenmalig, maar structureel. Want dan komt een sport verder.’ Kremers gaat verder: `Onze bank draagt niet alleen de golfsport een warm hart toe, maar wil met het hoofdsponsorschap ook graag een bijdrage leveren aan de lokale maatschappij. Een deel van de opbrengst van het golftoernooi gaat immers naar het Rabobankfonds. Sommige projecten verdienen het om een steuntje in de rug te krijgen. Rabobank Meppel-Steenwijkerland vindt dat dit zeker geldt voor initiatieven die het economische, sociale en culturele leven in de regio structureel versterken. Hiervoor reserveren wij graag een gedeelte van de winst. We doen dat via het Rabobankfonds. Iedereen kan een aanvraag indienen en viermaal per jaar vergaderen wij over de aanvragen. Per jaar wordt zo circa vijftigduizend euro verdeeld.’

Er worden overdag zo’n tachtig en ’s avonds zelfs honderd gasten verwacht bij de golfclub. Want het is niet alleen maar afslaan en holes lopen in Havelte. Natuurlijk wordt door de organisatie ook voor een lunch, borrel en buffet met muziek gezorgd. Zelfs mensen die zelf niet golfen, mogen afgevaardigden sturen en op die manier hun steentje bijdragen. Voor de gasten en hun relaties wordt tevens een publieke veiling van een tiental ter beschikking gestelde kavels gehouden. Naast de sponsorgelden van het regionale bedrijfsleven vormt de opbrengst van deze veiling een belangrijk deel van het resultaat. De enthousiaste veilingmeester Pieter Bosch gaat weer zijn best doen om uiteenlopende kavels voor de hoogste prijs van eigenaar te doen wisselen. In het verleden werden al eens een ballonvaart, een kookcursus, fraaie schilderijen en theaterkaarten geveild. Wat er dit jaar onder de hamer komt blijft tót vrijdagmiddag een verrassing.
Provincie:
Tag(s):