donderdag, 30. september 2010 - 19:58

Een kijkje achter de schermen gemeente Goes

Goes

Op zaterdag 2 oktober vanaf 13.00 opent de gemeente Goes haar deuren.

Onder de noemer “Met elkaar gemeente van het jaar” wil de gemeente laten zien dat dienstverlening niet ophoudt bij de balie, maar dat elke afdeling een steentje bijdraagt aan een goede dienstverlening.

In en rond het stadskantoor presenteren alle afdelingen zich aan het publiek. Zo zullen Openbare Ruimte en de Brandweer uitrukken met hun materieel om demonstraties te geven. Er zijn rondleidingen in het stadskantoor en volop activiteiten voor kinderen zoals onder meer een speurtocht en een kleurwedstrijd met leuke prijzen.

Nieuw is de “klantwijzer” die zaterdag voor het eerst verschijnt. In deze folder staat welke service inwoners en bezoekers mogen verwachten wanneer ze contact leggen met de gemeente. In de competitie “Prijs voor het beste Kwaliteitshandvest 2010” ontvangt Goes een officiële pluim voor deze klantwijzer van het project Kwaliteitshandvesten van het ministerie van BiZa. Een pluim wordt toegekend als een organisatie buitengewone normen heeft of vernieuwend bezig is. Goede voorbeelden zijn immers een inspiratiebron voor andere organisaties.

De jury is vooral te spreken over het feit dat de klantwijzer melding maakt van de mogelijkheid tot huisbezoek en zegt hierover: “Deze norm is een goed voorbeeld van klantgerichtheid en goede dienstverlening. Er zijn ook andere gemeenten die dat regelen, maar als norm in het handvest valt het op. De norm prikkelt de organisatie om rekening te houden met de individuele situatie van burgers.”

De gemeente Groningen en Hillegom krijgen ook een Pluim. De gemeente Eindhoven, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Kadaster zijn in de race voor de hoofdprijs. Op 14 oktober reikt de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer de pluimen uit.Het project Kwaliteitshandvesten is onderdeel van Programma Burgerlink van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Provincie:
Tag(s):