zondag, 14. maart 2010 - 11:34

Een kijkje in de keuken van VluchtelingenWerk Groningen

Groningen

VluchtelingenWerk Noord Nederland zet op vrijdag 19 maart haar deuren open voor NL DOET; het evenement waarbij iedereen wordt uitgedaagd een dagje vrijwilligerswerk te doen. Kruip in de huid van een vluchteling en speel het spel Fort Europa.

Bij VluchtelingenWerk kunnen vrijwilligers tijdens NL DOET het spel Fort Europa spelen en helpen verbeteren. Tijdens Fort Europa kruip je in de huid van een vluchteling, en zo kom je voor allerlei beslissingen te staan. Blijf je met gevaar voor eigen leven in je eigen land? Of laat je huis en haard achter in de hoop ergens ver weg een nieuw leven op te bouwen? Kun je tijdens je vlucht alle hindernissen overwinnen, of strand je onderweg?

Fort Europa is slechts één van de activiteiten die VluchtelingenWerk biedt om vooroordelen te laten verdwijnen en ontmoetingen te stimuleren. Tijdens NL DOET wordt ook informatie verstrekt over andere projecten en werkzaamheden. We hopen natuurlijk dat mensen na zo?n dag enthousiast worden en zich wat vaker voor een vluchteling willen inzetten, want de vrijwilligers, die maken het verschil.
Provincie:
Tag(s):