zaterdag, 24. april 2010 - 15:51

Eén zwaargewonde bij brand Tech-Wood

Rijssen

Bij de grote brand bij Tech-Wood Hout in Rijssen is één zwaargewonde gevallen.

Het slachtoffer heeft brandwonden in het gezicht opgelopen en is overgebracht naar een ziekenhuis. Een woordvoerster van de brandweer noemde zijn situatie 'zeer ernstig'.

De brand ontstond rond 14.30 uur. Op dat moment waren er zes medewerkers in de bedrijfshal. Vijf van hen konden ongedeerd het pand verlaten.

De brandweer zette 5 bluswagens en 2 hoogwerkers in. Totaal waren er zo'n 40 brandweerlieden bij de brand betrokken. Het was volgens de brandweer een korte hevige brand, de rookwolken waren tot in Enschede te zien, maar om 16.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Inmiddels is ook het nablussen beëindigd.

Bij de metingen die de brandweer heeft verricht, zijn geen verhoogde concentraties gevonden. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Tech-Wood verwerkt geperst afvalhout en maakt daar bouwmaterialen van hout- en kunststofvezel van. De brand is ontstaan door werkzaamheden, maar het is nog niet duidelijk door welke werkzaamheden.

Het achterste gedeelte van de bedrijfshal kan als verloren worden beschouwd, de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar het voorste gedeelte. Vijf jaar geleden heeft er ook al een grote brand bij het bedrijf gewoed.
Provincie:
Tag(s):