zondag, 18. juli 2010 - 11:55

Eerste avond Vierdaagsefeesten Nijmegen

Nijmegen

De Vierdaagsefeesten 2010 zijn zaterdag 17 juli in Nijmegen van start gegaan. Tijdens de eerste avond kwam de publieksstroom vanaf 20.00 uur langzaam op gang. ‘Later op de avond was het bij de diverse vermaakcentra behoorlijk druk met publiek’, meldt de politie zondag.

Bij de Matrixx werden twee keer de lichtkranten geactiveerd om bezoekers naar een andere locatie te verwijzen. De politie hield deze avond in totaal 11 mensen aan. Met name de vermaakcentra op de Molenstraat, Koningsplein en het Hunnerprak werden druk bezocht. De aanhoudingen vonden in de late avond en nacht plaats. Aanhoudingen werden verricht voor openbare dronkenschap, vechten op straat, belediging, vernieling en wildplassen.

Vernieling
Een 21-jarige man uit Nijmegen werd in de Van Welderenstraat aangehouden voor het vernielen van een autospiegel. De jongen kon zijn vriendin niet vinden en sloeg uit kwaadheid tegen de spiegel van een auto. Op het bureau bekende de verdachte spijt. Hij werd met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Beledigingen
Op de General James Gavinweg werd rond 00.30 uur een aanhouding verricht voor belediging. Een 24-jarige man uit Zwolle beledigde daar agenten van de Parketpolitie. Toen de agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich en ging ervandoor.

Op een afstand beledigde hij de agenten nogmaals. Korte tijd later kwam de man weer terug. Hierop werd hij aangehouden. Ook nu verzette de 24-jarige zich tegen zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Op de Prins Mauritssingel in Lent werd rond 01.30 uur een 30-jarige bromfietsbestuurder uit Bemmel aangehouden voor belediging. Het team Verkeershandhaving hield daar samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) een alcoholcontrole.

Boete € 500,- voor beledigen
Toen een vriend van de 30-jarige werd aangehouden voor het rijden onder invloed, werd hij verzocht om even te wachten. Daarop ontstond er een discussie en beledigde hij een agent. Hij kreeg een boete van €500,-.
Provincie:
Tag(s):