maandag, 31. mei 2010 - 19:22 Update: 08-07-2014 0:28

Eerste eco & fairtrade jeansstore Greanz nu ook online

Amsterdam

Greanz is de eerste volledig ecologische en Fair Trade jeansstore in Europa. De eerste vestiging is onlangs geopend in Amersfoort. In september openen de twee volgende filialen in Nederland. Greanz streeft ernaar in 2015 49 filialen door het hele land te hebben. “Het moet zich als een olievlek uitbreiden,” zegt Martin Visser, drijvende kracht achter het concept.

Greanz. Shirts van biologisch katoen, schoenen van zijde - afgewerkt met gerecyclede autobanden - en broeken van bamboe. Guess what: het ziet er goed uit. In feite zie je niet eens dat de kleding anders is dan wat je doorgaans in een jeansstore vindt. Maar het voelt wel degelijk beter. Letterlijk en figuurlijk. Greanz: gewoon een gave jeansstore met modieuze kleding. Niet te missen bijzonderheid: alles is volkomen eerlijk geproduceerd. Ecologisch, duurzaam, Fair Trade, klimaatneutraal en zonder kinderarbeid. Alles. En tot in het kleinste detail, dus tot en met de plastic uiteinden van de veters van de sneakers. En het mooiste: de prijzen zijn verrassend laag. Hoe doet Greanz dat toch?

Ecologische, verantwoorde kleding is stoffig, saai en ook nog eens behoorlijk duur. Dat kan anders en dat moet anders. Greanz bewijst dat het kan en verkoopt betaalbare, modieuze kleding. Gaat verder waar andere modebedrijven stoppen. “We zijn de eerste Europese Ecologische & Fair Trade Jeansstore in het middensegment,’’ aldus Martin. Dat het anders moet? Moeten is een groot woord: Greanz wil niemand iets opleggen.

Wel wil Greanz enorm graag laten zien dat het echt kan, modieuze kleding die zonder kinderarbeid, onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Dat het kan zonder vervuilende, gevaarlijke pesticiden en chemicaliën te gebruiken. Dat het kan voor een eerlijke prijs. Voor een prijs die goed is voor iedereen: zowel voor de arbeiders in de textielfabrieken als uiteindelijk ook voor de consument die de kleding koopt.
Categorie:
Tag(s):