woensdag, 23. juni 2010 - 13:14

Eerste fase project 'Meerstad' mag grotendeels doorgaan

Groningen

Groningen en Slochteren mogen doorgaan met de ontwikkeling van een grote woonwijk die tussen beide gemeentes komt te liggen. Dit heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door een aantal inwoners uit Groningen en Harkstede en twee projectontwikkelaars.

De provincie Groningen had eerder goedkeuring gegeven aan de bestemmingsplannen 'Meerstad-Midden' die een eerste stap zijn naar de ontwikkeling van de uitbreidingslocatie.

Tegen de bestemmingsplannen bestonden veel bezwaren, maar de Raad van State heeft die voor een groot deel afgewezen. Wel heeft de hoogste bestuursrechter goedkeuring onthouden aan de aanleg van de zuidelijke ontsluitingsweg die Meerstad-Midden zou moeten aansluiten op een parallelweg van de A7. De ontsluitingsweg zou op een afstand van 40 meter van een woning komen, omdat Groningen en Slochteren op die locatie over gronden beschikken waardoor de weg snel aangelegd kan worden.

In totaal omvat het project 'Meerstad' de bouw van ongeveer 10.000 woningen, de aanleg van 135 hectare bedrijventerrein, 830 hectare groen en 600 hectare water. De bestemmingsplannen 'Meerstad-Midden' hebben betrekking op de eerste fase van het project, en maken de bouw van ongeveer 6.700 woningen mogelijk, de aanleg van een meer, natuur en twee ontsluitingswegen.
Provincie:
Tag(s):