vrijdag, 30. april 2010 - 13:52

Eerste Nederlands Plopsa-park verwacht jaarlijks 400.000 bezoekers

Coevorden

Het eerste Nederlands Plopsa-park, Plopsa Indoor Coevorden, is donderdagavond feestelijk geopend door K3, Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba en Samson&Gert. Het park dat naast Center Parcs de Huttenheugte ligt verwacht jaarlijks 400.000 bezoekers.

Het is zover! 9 maanden na de eerste steenlegging in september, is Plopsa Indoor Coevorden donderdagavond officieel geopend. K3, Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba en Samson&Gert onthulden op spectaculaire wijze het nieuwe park in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin en talrijke genodigden.

Alsof ze er niet genoeg van konden krijgen, opende K3 eveneens de eerste K3-attractie in een Plopsa-park: de K3-Slingermolen, een kleurrijke attractie met leuke foto’s van Karen, Kristel en Josje. Nadien gaven de meiden met plezier nog een spetterend optreden, meteen het eerste optreden na de bevalling van Karen.

Plopsa Indoor Coevorden is het eerste Nederlandse Plopsa-park. Het is een overdekt themapark zoals Plopsa Indoor Hasselt met leuke kinderattracties en een uitgesproken thematisering opgebouwd rond de populaire Studio 100-artiesten K3, Mega Mindy, Kabouter Plop, Samson&Gert, Anubis en Bumba. Dagelijks vindt er ook een live-show plaats. Het hele project kostte 15 miljoen euro.

In België zijn er reeds 3 Plopsa-parken: het grote outdoor themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en het avontuurlijke park Plopsa Coo. De indoorparken, waaronder Plopsa Indoor Coevorden, vormen voor vele kleine kinderen een eerste kennismaking met een Plopsa-park. Als ze iets ouder zijn bezoeken ze de grotere attracties in Plopsaland De Panne en Plopsa Coo.

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat drie parken uit in België: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en de toeristische site Plopsa Coo en één park in Nederland: Plopsa Indoor Coevorden. Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. Naast de parken beheert Plopsa in België ook twee externe Plopsa Winkels in Wijnegem Shopping Center en in Hasselt.
Provincie:
Tag(s):