zondag, 7. november 2010 - 9:51 Update: 08-07-2014 1:02

Eigen goal Maertens in blessuretijd schenkt Heerenveen zege

Heerenveen

(Elfvoetbal) SC Heerenveen leek een zekere overwinning weg te geven tegen Heracles Almelo. Na een 2-0 voorsprong kwamen de Tukkers terug tot 2-2. Maar diep in blessuretijd zorgde een eigen goal van Birger Maertens voor de Friese zege: 3-2.

Bij een Friese counter werd de bal laag voor gegeven. Maertens had de ruimte om iets anders te bedenken, maar punterde de bal in het lege doel. Zo kende de spectaculaire ontmoeting tussen Heerenveen en Heracles een bizarre ontknoping.

Halverwege had Heerenveen nog een comfortabele 2-0 voorsprong dankzij goals van Michel Breuer en Roy Beerens. Uit een wat gemakkelijk gegeven strafschop kon Overtoom in de 70ste minuut de spanning terugbrengen.

Vijf minuten later was het plots gelijk. Een kopbal van Everton werd nog gekeerd door Kevin Stuhr-Ellegaard, maar de rebound kon de Braziliaan onmogelijk missen.

In de slotfase gingen beide ploegen voor de volle winst, waarbij Heerenveen zich dus het gelukkigst mocht prijzen.