vrijdag, 19. februari 2010 - 21:11

Einde van de wateroverlastproblematiek op sportterrein Zuid-es in zicht

Zuidlaren

De gemeente Tynaarlo, hockeyvereniging De Hondsrug en korfbalvereniging Ritola hebben overeenstemming bereikt over de vervanging en uitbreiding van het kunstgrasveld op sportpark Zuid-Es te Zuidlaren.

Binnenkort ondertekenen wethouder Henk Kosmeijer en de voorzitters van de sportverenigingen de intentieovereenkomst en kan de tijd tot de uitvoering van het werk in de zomerstop worden gebruikt om de plannen verder uit te werken. Het is de bedoeling dat de verenigingen na de zomer kunnen starten op een nieuwe accommodatie.

Vanwege de natte weersomstandigheden in het najaar van 2009 is er wateroverlast ontstaan op het veld. Uit onderzoek bleek vervolgens al snel dat de bestaande kunstgrasmat vervangen moest worden. Daarnaast werd duidelijk dat zowel de korfbal- als de hockeyvereniging in de afgelopen tien jaar fors zijn gegroeid. Hierdoor ontstaan er steeds meer afstemmingsproblemen met het oog op het gebruik van het veld. Bovendien verwacht met name de hockeyvereniging de komende jaren nog verder te groeien. Naast vervanging is ook uitbreiding gewenst.

Het bestaande hockey-/korfbalcombiveld wordt vervangen en omgebouwd tot hockeyveld. Daarnaast komt er een apart korfbalveld, dat ingepast wordt binnen de bestaande velden op het sportterrein.
Provincie:
Tag(s):