donderdag, 21. januari 2010 - 9:09

Eindelijk noodlokalen voor Maliebaanschool in Utrecht

Utrecht

Eindelijk was het dan zover. Woensdagavond aan het begin van de avond zijn bij de Maliebaanschool in Utrecht eindelijk de langverwachte noodlokalen geplaatst.

De school, die al enige tijd te weinig lokalen heeft en inmiddels over diverse locaties is verspreid, had enkele maanden geleden al gevraagd om extra lesruimte. Buurtbewoners verzetten zich tegen het plan voor tijdelijke extra lesruimte en stapten naar de rechter. Zij maakten zich zorgen over extra geluidsoverlast en over de aantasting van de natuurtuin die zich naast de school bevinden. Echter zij werden in het ongelijk gesteld en enkele malen later dan gepland, kan de Maliebaanschool dan toch uitbreiden.

Overigens is de Maliebaanschool niet de enige school die ruimteproblemen heeft. Ook op andere lokaties in Utrecht kampen scholen met ruimte tekort.

Voor de plaatsing van de extra lokalen van de Maliebaanschool werd een deel van de weg afgesloten om de lokalen over de woningen te kunnen tillen. De bewoners van de woningen zijn uit veiligheidsoverwegingen ondergebracht bij familie of mogen de nacht doorbrengen in een hotel. De hijswerkzaamheden duurden tot laat in de avond.
Provincie:
Tag(s):