zondag, 7. maart 2010 - 22:14

Elf inbraken in woningen

In Castricum en Heiloo is dit weekend in elf woningen ingebroken.

Er zijn meerdere laptops en t.v’s meegenomen. Ook zijn er juwelen en horloges buitgemaakt.

Op de Kennemerstraatweg in Heiloo waren de bewoners net boven om hun kinderen in bed te leggen. In de tussentijd werd beneden vanaf de eettafel de laptop gestolen.

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van woninginbrekers. Er wordt onder andere een technisch sporenonderzoek gedaan en omwonenden worden bevraagd. Maar de politie is niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid in de woonomgeving. Bewoners kunnen zelf ook een aantal zaken ondernemen om inbraak in de woning te voorkomen.

Voorkom diefstal
Bij de inbraken is vooral dure audioapparatuur in trek, zoals flatscreens, plasma- en LCD-schermen en laptops. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk dat de apparatuur niet zichtbaar is vanaf de openbare weg en
's avonds, of wanneer u niet thuis bent, opgeborgen wordt.

Flatscreens, plasma- en LCD-schermen kunnen met speciale beugels aan de muur worden bevestigd zodat ze niet zomaar kunnen worden meegenomen. Ook het aanbrengen van deugdelijke raam- en deursloten is belangrijk. Deze sloten zorgen ervoor dat ramen minder makkelijk opengebroken kunnen worden. Ook als u thuis bent, sluit zoveel mogelijk makkelijk toegankelijke deuren met een slot.

Registreer wat je hebt!
Voor de politie is het van belang dat de eigenaren beschikken over de gegevens van hun spullen zoals merk, serie- en typenummers. Deze staan vaak op de verpakking. Wanneer er gestolen waar bij een inval wordt teruggevonden dan is het voor de bewijsvoering belangrijk dat kan worden aangetoond waar het ontvreemd is.

Meer inbraakpreventietips kunt u vinden op www.politiekeurmerk.nl
Provincie:
Tag(s):