zondag, 21. februari 2010 - 15:20

Emmen krijgt eerste ondernemerscentrum van Nederland

Emmen

De gemeente Emmen krijgt het eerste ondernemerscentrum van Nederland
in deze vorm.

Samen met de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, MKB Zuidoost-Drenthe en Stenden hogeschool heeft wethouder Gezienes Evenhuis namens de gemeente hiervoor vanmiddag een intentieverklaring ondertekend. Het ondernemerscentrum is straks dé plek waar alle ondernemers terecht kunnen voor advies en ondersteuning. Dit
ondernemerscentrum wordt gevestigd in de Kennis Campus Emmen,
onderdeel van Stenden hogeschool.

In het ondernemerscentrum werkt de gemeente Emmen samen met de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Stenden hogeschool en MKB Zuidoost-Drenthe. Dankzij de unieke samenwerking wordt een startende of gevestigde ondernemer op één plek verder geholpen. Door het bieden van deze integrale dienstverlening nemen de administratieve lasten van ondernemers af en wordt ondernemerschap gestimuleerd. Door vestiging in de Kennis Campus Emmen wordt bovendien kenniscirculatie tussen onderwijs en ondernemerschap bevorderd. Voor Emmen en omstreken levert de samenwerking een positieve bijdrage aan het ondernemersklimaat.

Het centrum biedt straks ook ruimte aan instellingen voor belangenbehartiging van ondernemers. Ook kunnen ondernemers en ondernemersorganisaties hier bijeenkomsten organiseren. Het ondernemerscentrum moet daarmee dé ontmoetingsplek voor ondernemers worden.
Provincie:
Tag(s):