zondag, 7. maart 2010 - 15:55

Emmen middelpunt van streektaalfestival !REUR!

Emmen

In Emmen vond zaterdag het groots opgezette streektaalfestival !REUR! plaats. Het festival is de uitbundige kick-off van de Meertmaond-Streektaolmaond. Op !REUR! stond het Nedersaksisch centraal met de verschillende dialecten uit Groningen, Drenthe, de Friese Stellingwerven, Overijssel en Ost-Friesland. Daarnaast maakten ook enkele Friezen hun opwachting binnen de programmering. Behalve aan muzikanten uit de verschillende provincies, bood het festival ook een podium aan schrijvers en dichters uit het Noorden.

De officiële opening van !REUR! werd verricht door Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe J. Tichelaar. Deze opening vond in Bibliotheek Emmen aan het Noorderplein. RTV-Drenthe deed in het radioprogramma Hemmeltied rechtstreeks verslag van de gebeurtenissen.

Naast de Commissaris van de Koningin maakten meerdere prominenten hun opwachting maken tijdens !REUR! Onder hen gedeputeerde R. Munniksma van de provincie Drenthe, wethouder M. Thalens van de gemeente Emmen, hoofdredacteur P. Sijpersma van het Dagblad van het Noorden en directeur K. Samplonius van RTV-Drenthe. Ook de Emmer raadsleden Carmen Hoogeveen (D’66), Marja Meulenbelt en Yvonne Boxem (beide PvdA) waren op het festival aanwezig.
Provincie:
Tag(s):