zaterdag, 20. februari 2010 - 22:35

Emmenaar knijpt keel politieman dicht

Emmen

Een 27 jarige man uit Emmen is in de nacht van zondag 14 op maandag 15 februari door de politie aangehouden in de J.J. Willingestraat.

De Emmenaar had een man in deze straat samen met een 48 jarige medeverdachte bedreigd met een bijl. De laatste werd meteen aangehouden. De 27-jarige hoofdverdachte werd later aangetroffen in een woning in deze straat. Daar werd hij ook aangehouden maar bij de aanhouding verzette hij zich hevig.

Tijdens de vechtpartij in de woning met twee agenten kwam een van de politiemensen ongelukkig ten val en de verdachte kwam boven op hem terecht. De man kneep de keel van de agent dicht waardoor deze in ademnood kwam en niet in staat was om iets te doen. Zijn collega gebruikte vervolgens pepperspray om de man onder controle te krijgen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk lukte het om de verdachte met veel moeite onder controle te krijgen en in de boeien af te voeren.

Tegen deze verdachte, die als veelpleger bekend staat, wordt nu proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot doodslag op de politieman. Van de verdachte, die drugs gebruikt, is deze week bloed getest om vast te kunnen stellen of hij de politieman heeft kunnen besmetten. Dit gebeurt volgens richtlijnen uit een geldend protocol wanneer er kans is geweest op bijvoorbeeld besmetting met bloed. De verdachte was tijdens de worsteling door glasscherven verwond. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat van besmetting geen sprake is.

Aan bestrijding van geweld tegen overheidspersoneel, waaronder politieambtenaren, wordt al enige tijd hoge prioriteit toegekend. De verdachte is deze week voor de Rechter-Commissaris geleid en hij blijft nog veertien dagen vastzitten.
Provincie:
Tag(s):