zaterdag, 28. augustus 2010 - 12:21

Eurlings start spoedaanpak A2 Midden-Limburg

Urmond

Op maandag 30 augustus start minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de voorbereidende werkzaamheden voor uitvoering van het spoedaanpakproject A2 Maasbracht - Geleen. De minister doet dit samen met Aad Brouwer, directeur van chemie en materialencommunity Chemelot in Geleen.

Het project maakt onderdeel uit van de A2 Midden-Limburg aanpak: regionaal vormt de spoedaanpak A2 Maasbracht-Geleen één van de uitvoeringsprojecten in de regio Midden- Limburg van Rijkswaterstaat. Het project omvat de aanleg van een spitsstrook in noordelijke rijrichting tussen aansluiting Urmond en knooppunt Het Vonderen (17 km) en de uitbreiding A2/A76 van knooppunt Kerensheide. Dit drukke knooppunt krijgt een extra rijstrook in twee richtingen tussen aansluiting Urmond (A2) en aansluiting Geleen (A76) én er wordt een flyover aangelegd voor de richting Eindhoven naar Heerlen. Realisatie is van groot belang voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van Midden- en Zuid-Limburg.

De A2 Maasbracht - Geleen is het 17e onderdeel van de Spoedaanpak wegen. Rijkswaterstaat pakt landelijk dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken.
Provincie:
Tag(s):