dinsdag, 6. juli 2010 - 11:17

Ex. geliefden aangehouden na ruzie en vernielingen

Emmen

Maandagnacht heeft de politie in Emmen vier mensen aangehouden na een conflict. Omstreeks 1.00 uur kreeg de politie een melding van een verkeersruzie op de Nijbracht. Een 39-jarige man uit Emmen zou de auto met daarin zijn ex, een 28-jarige vrouw uit Emmen, tot stoppen hebben willen dwingen in verband met een al langer lopend conflict.

Hij beschadigde daarbij haar auto, zo bleek later. Na de melding troffen agenten de man aan bij zijn auto in de omgeving. Hij had gedronken en werd aangehouden. Bij de ademtest zette hij een uitslag op de klok, van ongeveer 3,6 promille. Hij is daarover verhoord en zijn rijbewijs is ingenomen.

In de tussentijd bleken de banden van zijn achtergebleven auto te zijn lek gestoken en van een andere auto bij zijn woning zijn ramen vernield. Kort daarop zag een andere surveillance-eenheid de auto van de betreffende vrouw rijden. Zij werd aangehouden, samen met twee mannen uit Emmen van 33 en 27 jaar oud. Deze worden verdacht van de vernielingen. De vrouw bestuurde de auto en ook zij had gedronken. Zij scoorde bij de blaastest ruim anderhalf promille ook haar rijbewijs is ingevorderd. De drie zijn ingesloten en zullen worden verhoord over de vernielingen.
Provincie:
Tag(s):