woensdag, 21. april 2010 - 8:51 Update: 08-07-2014 1:04

Exclusief: Jol begeerd door clubs uit Engeland, Duitsland en Turkije

Amsterdam

(Elf Voetbal) Het feit dat Martin Jol het jonge en onervaren team van Ajax tot titelkandidaat heeft gemaakt, is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven.

Clubs uit zowel de Bundesliga, Premier League en ook Turkije hopen dan ook dat de Hagenaar het komend seizoen nog één keer in is voor een buitenlands avontuur.

Vanuit de Premier League komt de interesse vooral van de kant van West Ham United dat onder leiding van Gianfranco Zola nog steeds strijd tegen degradatie. De nieuwe eigenaren van de club hebben al een aantal keren aangegeven zeer ontevreden zijn met de prestaties van de Italiaan die de Londense ploeg maar niet aan het voetballen krijgt. West Ham staat net boven de streep en heeft nog een aantal punten nodig om écht veilig te zijn.

Ook de huidige Duitse kampioen VfL Wolfsburg heeft bij monde van manager Dieter Hoeness al een aantal keren geinformeerd naar de beschikbaarheid van Jol, die vorig jaar veel indruk heeft gemaakt bij Hamburger SV. Na het behalen van de landstitel vertrok trainer Felix Magath naar Schalke 04. Zijn functie werd in eerste instantie overgenomen door Armin Veh. Deze werd begin februari ontslagen en vervangen door interim-trainer Lorenz Günther Kostner.

De naam van Jol circuleert ook al geruime tijd in de Turkse media, waar hij als een belangrijke kandidaat wordt genoemd om Frank Rijkaard en Johan Neeskens op te volgen als het Nederlands duo wordt ontslagen bij Galatasaray, dat bijna is uitgeschakeld in de strijd om de Turkse landstitel. Maar de rood/gele club is niet de enige die interesse heeft in de Hagenaar die volgens hartnekkige verhalen ook bij de huidige nummer twee Fenerbahce kandidaat zou zijn om het Duitse duo Christoph Daum / Roland Koch te vervangen.
Categorie:
Tag(s):