woensdag, 19. mei 2010 - 21:06 Update: 08-07-2014 0:28

Exclusief:Nederlands beste drummer stapt in het huwelijksbootje

Diemen

Een van Nederlands meest succesvolle drummers van dit moment, Dennis Leeflang, stapt over enkele weken in Amerika in het huwelijksbootje. Leeflang maakte ooit deel uit van de groep Within Temptation, trad op met Bumblefoot en is nu de drummer van de Amerikaans 80’s rocksensatie Lita Ford.

Dennis verruilde zes jaar geleden Nederland voorgoed, om in het land van de onbegrensde mogelijkheden zijn geluk te beproeven. Na een paar trips naar New York was het voor hem duidelijk. “Amerika is het land waar ik me ‘thuis’ voel, daar wil ik zijn”. In Nederland bestond zijn leven op dat moment uit een dagelijks gevecht met zijn gevoel en het Nederlandse systeem.

“Mijn dagen bestonden uit acht tot tien uur gefrustreerd doen wat er van je wordt verwacht, om vervolgens s’ avonds twee uurtjes muziek te kunnen maken. In The Big Apple is dat allemaal anders. Er wonen muzikanten van over de hele wereld. In New York is de muziekscѐne zo geconcentreerd dat je er als muzikant daadwerkelijk van kunt rondkomen.”

Alhoewel Dennis vaak afgeschilderd wordt als een hardrockdrummer, heeft enkel die muziekstijl niet zijn voorkeur. “Mijn voorkeur gaat uit naar afwisseling! Ik vind het allemaal te gek. Ik ben een grote funkfanaat en doe in New York heel veel werk met singer/songwriters. Qua drummen is dat bijna een totaal ander instrument dan wanneer je Rock of Metal speelt. Die afwisseling houdt het voor mij spannend. Spelen met Lita Ford is gewoon waanzinnig, omdat alle shows gigantisch zijn en alles heel professioneel is geregeld. Bumblefoot, pseudoniem voor Ron Thal van Guns ’n Roses, is een wel heel erg extreme situatie. De muziek is op alle levels intens, zowel emotioneel als instrumentaal. Daar kan je echt je ei in kwijt.”

Begin april trok Dennis de stoute schoenen aan en vroeg zijn vriendin Jennifer ten huwelijk. Jen die bijna vloeiend Nederlands spreekt, op zondag pannenkoeken eet en houdt van boerenkool met worst, voldoet dan ook niet aan het stereotype ‘Amerikaan’.

Als directeur van een bedrijf voor particuliere thuiszorg staat ze haar mannetje. Net als haar toekomstige echtgenoot heeft zij de voor Dennis zo belangrijke brede muzikale smaak. Maar dat moet ook wel met twee zeer muzikale neven. Dolblij accepteerde Jennifer het huwelijksaanzoek en op 12 juni zullen zij in New York elkaar het jawoord geven. Hiermee realiseert Dennis Leeflang zѐlf zijn American Dream…
Categorie:
Tag(s):