vrijdag, 19. februari 2010 - 14:22

Extra capaciteit politie IJsselland voor onderzoek naar overvallen

Deventer

Politie IJsselland investeert fors op de aanpak van overvallen in Deventer. ‘Er is extra recherchecapaciteit vrijgemaakt voor de onderzoeken rond recente en oudere overvallen’, meldt de politie vrijdag.

Met name in de eerste helft van februari vonden opmerkelijk veel overvallen plaats waarbij het de daders vooral om geld te doen was. Medewerkers van twee winkels, twee restaurants en een benzinestation waren slachtoffer van de overvallers.

Daarnaast vond er drie keer een overval plaats in een woning. Tot ieders opluchting kon een aantal zaken gelukkig in snel tempo worden opgelost. Er zijn intussen al vijf personen aangehouden voor verschillende zaken. Met de inzet van extra recherchekracht hoopt de politie ook de daders die nu nog vrij rondlopen snel aan te kunnen houden.

Overzicht
Op vrijdag 5 februari vond er een overval plaats op een drankenhandel aan de Dreef. Twee daders maakten de bedrijfsleider onder bedreiging van een mes geld afhandig en gingen er vandoor. De politie kon de eerste verdachte tien minuten na de overval al aanhouden op basis van een goed signalement. De tweede verdachte werd een dag later aangehouden. Het gaat om jeugdige verdachten van 16 en 17 jaar uit Deventer. Zij zitten in voorlopige hechtenis.

Op dinsdag 9 februari werd een supermarkt aan de Dreef overvallen door twee mannen. Het winkelpersoneel werd bedreigd met wapens en ook hier werd een geldbedrag buitgemaakt. De eerste verdachte, een 18-jarige man uit Deventer, werd de volgende dag aangehouden op basis van tips die bij de politie binnenkwamen. Hij zit momenteel voor veertien dagen in de bewaring. In de woning waar de man verbleef werd een zoeking verricht. Hierbij werden diverse zaken aangetroffen die de verdenking op de man versterkten. Het onderzoek naar de tweede verdachte van de overval op de supermarkt loopt nog. Zijn signalement luidt: blanke man, ca. 1.75 m., bol gezicht, bril met donker montuur en ronde glazen. Wie informatie heeft over deze zaak en/of deze persoon kan nog steeds contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Bel M).

In de eerste helft van februari werden vervolgens een restaurant op de Brink (10 februari) en een restaurant aan de Stromarkt (12 februari) mikpunt van een roofoverval. Ook in deze zaken is er een verdachte aangehouden. De man, een 38-jarige Apeldoorner, werd door de politie Twente aangehouden in Almelo. Daar bedreigde hij twee cafémedewerkers met een vuurwapen. Onderzoek wees uit dat de man ook als verdachte voor de Deventer zaken aangemerkt kon worden. De man zit voor veertien dagen in de bewaring.

Ook op woensdag 10 februari werd een benzinestation aan de Margijnenenk overvallen. In deze zaak zijn nog geen aanhoudingen verricht. De overval vond plaats rond 06.55 uur. Onder bedreiging van een mes maakte de man een onbekend geldbedrag buit. Zijn signalement luidt: ca. 30 jaar, getinte huidskleur, 1.70 m lang, normaal postuur. Hij droeg een donkerblauwe, halflange winterjas met capuchon en een zwarte sjaal voor zijn gezicht. Wie informatie heeft over deze zaak kan bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Bel M).

Woningen
Voor de overval op een woning aan de R.C. Nieuwenhuystraat kan vermoedelijk een 40-jarige bekende van de politie uit Deventer verantwoordelijk worden gehouden. Ook hij zit in voorlopige hechtenis. Een overval op een woning aan de Honingbij (13 januari) is nog in onderzoek. Hetzelfde geldt voor een beroving aan de Vetkampstraat op 14 februari.
Provincie:
Tag(s):