dinsdag, 20. april 2010 - 20:06

Fabrikant verlaagt zoutgehalte in chips met 25%

Amsterdam

Lay's haalt een kwart van het zout uit haar chips. Hierdoor krijgen consumenten in Nederland op jaarbasis in totaal 30 ton minder zout binnen. Dit zijn 375 kruiwagens vol. De smaak van de chips is onveranderd gebleven. Met de zoutreductie wil de marktleider haar steentje bijdragen om de keuze voor een verantwoord leefpatroon voor consumenten te vereenvoudigen.

Zout is een veelgebruikte smaakmaker. In Nederland krijgen consumenten volgens het Voedingscentrum gemiddeld 9 tot 10 gram zout per dag binnen, terwijl de Gezondheidsraad maximaal 6 gram zout per dag adviseert.

Zout reduceren in chips met behoud van smaak is een ingewikkeld traject. Om het grootste gedeelte van de markt direct te kunnen bedienen worden als eerste de smaken Naturel, Paprika en Cheese Onion aangepast. In de loop van 2010 volgen de smaken Barbecue Ham en Bolognese.
Categorie:
Tag(s):