donderdag, 7. januari 2010 - 16:59

Faillissement Stichting Kijk Uit! Kinderen!

Barneveld

De gemeente Barneveld bekijkt op welke wijze de omgeving van basisscholen veiliger kan worden gemaakt. De gemeente Barneveld is op de hoogte gebracht van het faillissement van de Stichting Kijk Uit! Kinderen!

Deze stichting sloot begin 2009 een overeenkomst met de gemeente Barneveld over de plaatsing van informatieborden. Vanwege het faillissement gaat deze actie niet door. De gemeente Barneveld bekijkt, in samenspraak met onder andere basisscholen en ouders, hoe de di-recte schoolomgeving veiliger kan worden gemaakt.

De gemeente Barneveld vindt het belangrijk, dat schoolkinderen op een veilige manier van en naar school kunnen reizen. Daarnaast is het belangrijk, dat automobilisten worden geattendeerd als zij in de buurt van een basisschool rijden. De Stichting Kijk Uit! Kinderen! had daarvoor speciale informatieborden ontwikkeld en bood deze borden - gesponsord door het lokale bedrijfsleven - aan gemeenten aan. De gemeente Barneveld zou alleen zorgen voor plaatsing en onderhoud van de informatieborden.

De gemeente Barneveld vindt het jammer, dat het faillissement van de Stichting Kijk Uit! Kinderen! ervoor zorgt, dat de informatieborden niet worden geplaatst. Verschillende verkeersouders hadden de gemeente al eerder gevraagd om maatregelen en de doelstellingen van de Stichting Kijk Uit! Kinderen! bleken hierop aan te sluiten.

De gemeente Barneveld vindt een veilige thuis-schoolroute nog altijd erg belangrijk en bekijkt de komende periode op welke wijze hieraan - ook zonder de activiteiten van de stichting - verder inhoud kan worden gegeven.

De gemeente Barneveld blijft zich overigens, samen met het Regionaal Overleg Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), de scholen, (verkeers)ouders, politie en andere betrokkenen, inzetten voor een totaalaanpak om de verkeersveiligheid rondom basisscholen te waarborgen.
Provincie:
Tag(s):