dinsdag, 18. mei 2010 - 13:07

Familie Ruben geeft schriftelijke verklaring

Tilburg

De familie van Ruben van Assouw, de overlevende van de vliegramp in Tripoli, heeft een schriftelijke verklaring voor media en andere belangstellenden opgesteld.

Hierin schrijven zij : 'Onze Ruben is na een hectisch vertrek en een rustige vlucht op zaterdag 15 mei om circa 14.00 uur weer in Nederland aan gekomen. Ruben is na aankomst op vliegveld Eindhoven opgenomen in een ziekenhuis te Tilburg.

Het gaat goed met Ruben. Hij heeft inmiddels al wat gegeten en tv gekeken. Het is ongelofelijk hoe snel zijn toestand verbetert. Hij zal - naar verwachting van de artsen - op termijn volledig herstellen. Wel zal hij nog een keer geopereerd moeten worden. Dit zal plaatsvinden zodra Ruben hiervoor voldoende is aangesterkt. De medische overdracht van de Libische artsen door het medisch team in Nederland verliep vlekkeloos.

Ruben was gelukkig niet bang om te gaan vliegen en hij was heel blij om zijn familieleden weer te zien. Op het moment dat hij neefjes en nichtjes terugzag, zagen wij de oude Ruben weer even terug. Wij realiseren ons dat Ruben tot nu toe onze volledige aandacht heeft gehad. We hebben hiermee het verdriet om onze overledenen vooruitgeschoven. We proberen nu op adem te komen omdat we beseffen dat de volgende klap nu snel gaat komen. We hopen dat iedereen ons de privacy gunt om dit verlies in besloten kring te verwerken.

We willen alle mensen die met ons verdriet meevoelen hartelijk danken. Onze speciale dank gaat uit naar de zeer professionele steun van het crisisteam van Buitenlandse zaken, het ANWB hulpteam, de Ambassade medewerkers en de gemeente Tilburg. Wij danken voor alles wat zij voor ons gedaan hebben.'
Provincie:
Tag(s):