woensdag, 30. juni 2010 - 20:30 Update: 08-07-2014 1:03

FC Oss degradeert alsnog naar Topklasse

Oss

De Rechtbank in Utrecht heeft de vordering van FC Oss om komend voetbalseizoen alsnog mee te mogen spelen in de Jupiler League afgewezen. Dit heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bekendgemaakt.

Volgens FC Oss heeft de Licentiecommissie van de KNVB nagelaten om voldoende toezicht te houden op het financiële beleid van MVV en Veendam. De Licentiecommissie had in verband met het financiële wanbeleid van deze clubs de licenties van deze clubs in moeten trekken.

Daarnaast zou in verband met het overtreden van de licentie-eisen aan diverse deelnemende clubs winstpunten in mindering moeten worden gebracht, in het bijzonder Fortuna Sittard, MVV en AGOVV.

FC Oss beriep zich verder op het argument dat ook Cambuur een sanctie had moeten krijgen na het overtreden van haar meldingsplicht inzake het niet betalen van de huursom voor speler Mboua door Fortuna Sittard.

Ook had de KNVB volgens FC Oss meer moeten toezien op betalingsachterstanden bij de deelnemende clubs.

Aan de hand van het Licentiereglement en de Richtlijn licentie-eisen van het bestuur betaald voetbal is beoordeeld of de Licentiecommissie verwijten kon worden gemaakt. Daar waar ruimte was in het Licentiereglement, is door de rechter getoetst of de commissie in redelijkheid tot haar besluit heeft kunnen komen. De rechter oordeelde dat de Licentiecommissie terecht heeft gehandeld.
Categorie:
Tag(s):