zondag, 18. april 2010 - 17:14 Update: 08-07-2014 1:04

FC Twente blijft koploper na eenvoudige zege op Feyenoord

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente boekte zondag in de eigen Grolsch Veste tegen Feyenoord een gemakkelijke overwinning: 2-0.

De Rotterdammers hanteerde een veel te laag tempo om het de koploper van de Eredivisie lastig te maken en maakte geen moment aanspraak op een goed resultaat. FC Twente hoeft nu nog maar één horde te nemen, voordat de club de kampioensschaal in ontvangst mag nemen.

De openingsfase van het duel tussen de koploper en de bekerfinalist was ronduit saai te noemen. Pas na een halfuur ontstond het eerste hoogtepunt, nadat Kenneth Perez een corner van Theo Jansen vol op de pantoffel nam. Doelman Erwin Mulder stond echter op de goede plek.

Drie minuten later kreeg de Deen in Enschedese dienst nog een goede mogelijkheid, maar één op één met de Rotterdamse goalie slaagde Perez er opnieuw niet in te scoren. Kort voor de pauze lukte Blaise N’Kufo dat wel. De ervaren spits kreeg de bal precies op het goede moment van Bryan Ruiz en rondde prima af: 1-0.

Na de pauze nam opnieuw Perez het doel van de stadionclub onder vuur. De vrije trap van de spelmaker werd echter opnieuw gekeerd door de goed keepende Mulder. Na een uur besliste Miroslav Stoch het duel voortijdig. De vleugelspits werd helemaal vrijgelaten door rechtsback Bart Schenkeveld en mocht vrij aantekenen voor de tweede Tukkerse treffer.

Feyenoord leek wel vrede te hebben met de achterstand en drong niet aan op de aansluitingstreffer. De enige die nog dicht bij een doelpunt was, was Douglas. De centrale verdediger van FC Twente kopte kort voor tijd op de onderkant van de lat, maar veranderde niets meer aan de 2-0 eindstand.
Categorie:
Tag(s):