woensdag, 14. april 2010 - 13:42 Update: 08-07-2014 1:04

FC Twente doet aangifte tegen stenengooiers

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente gaat aangifte doen tegen de stenengooiers die dinsdagavond de spelersbus op weg naar het stadion van AZ bekogelden. Voorzitter Joop Munsterman verklaarde dit woensdag tegenover de NOS.

"Hoe diep kun je met elkaar zakken", zei Munsterman. "We gaan zeker aangifte doen. Voor hetzelfde geld komt zo'n steen op de vooruit en raak je van de autobaan. Ik kan het gewoon niet geloven dat dit is gebeurd."

Volgens een zegsman van de Tukkers werd er vanaf een viaduct met drie stenen gegooid. Deze raakten het raam, dat wel uit veiligheidsglas bestaat, naast Ronnie Stam en Kenneth Perez. "Er is aan de zijkant en aan de achterkant lichte schade aan de bus. Sommige spelers die vlak bij de getroffen ramen zaten, zijn wel even geschrokken. Maar niemand is gewond geraakt. De ramen zijn ook nog heel, maar er zitten wel een paar barsten in."

De woordvoerder van FC Twente kon niet precies zeggen waar het incident plaatsvond. "Ook over de daders is nog niets bekend." Volgens ooggetuigen hadden de stenengooiers bivakmutsen op.
Categorie:
Tag(s):