vrijdag, 14. mei 2010 - 10:27 Update: 08-07-2014 1:04

FC Twente gaat nu echt voor Adriaanse

Enschede

(Elfvoetbal) Zijn naam gonsde al direct, maar nu is het bevestigd. FC Twente wil Co Adriaanse als nieuwe trainer contracteren. De kersverse landskampioen gaat een poging wagen.

Adriaanse moet de opvolger worden van Steve McClaren. De Britse trainer tekende dinsdag een tweejarig contract bij VfL Wolfsburg. Ondanks dat zijn verbintenis nog een jaar doorliep. Direct gingen er namen rond van mogelijke opvolgers.

Michael Skibbe liet al snel horen dat hij zijn contract bij Eintracht Frankfurt uitdient. Ook Frank Rijkaard, die bij Galatasaray SK een moeilijke tijd doormaakt, werd genoemd. Maar Adriaanse kwam ook om de hoek kijken.

Volgens diverse bronnen wordt de Utrechtse oefenmeester nu daadwerkelijk gepolst. Sinds vorig jaar is hij in dienst van de nationale voetbalbond van Qatar, waar hij het Olympische elftal traint. Het is niet onbekend dat Adriaanse in het golfstaatje daarvoor rijkelijk wordt beloond. Of hij openstaat voor een vertrek, is nog niet bekend gemaakt.

Adriaanse kende in ons land vele successen. Hij voerde Willem II in 1999 naar de Champions League, door als tweede te eindigen. En met AZ stond hij in 2004 bijna in de finale van de UEFA Cup, maar een doelpunt in de extra tijd van de verlenging zorgde er nog voor dat Sporting Lissabon doorbekerde.

Tussendoor maakte hij FC Porto nog landskampioen en bekerwinnaar, moest hij bij Ajax vertrekken toen de club koploper was en vorig jaar maakte hij ook nog Red Bull Salzburg kampioen. Adriaanse was ook nog trainer van ADO Den Haag, Metalurh Donetsk en Al Sadd (Qatar).

Volgens De Telegraaf zou McClaren zelf ook meewerken in de zoektocht naar diens opvolger. Zo zou hij David O'Leary, oud-international van Ierland, hebben gepolst. De voormalige verdediger was manager van Leeds United en tot 2006 van Aston Villa en is nu clubloos.

De 52-jarige Ier werkt sindsdien als journalist voor de Irish Sun. Volgens de ochtendkrant zou O'Leary openstaan voor de vacante trainerspost in Enschede.
Categorie:
Tag(s):