zondag, 7. februari 2010 - 19:48

FC Twente loopt tegen Ajax eerste nederlaag van het seizoen op

(Elf Voetbal) De eerste nederlaag van FC Twente dit seizoen is meteen een gevoelige. De tukkers verloren in Amsterdam met 3-0 van Ajax, en zien de Amsterdammers zo dichterbij komen, en PSV uitlopen.

Beide ploegen maakten er in de Amsterdam Arena een stuk aantrekkelijker duel van dan eerder dit seizoen in Enschede. Van het schaakspel van toen was dit keer totaal geen sprake. Ajax, dat Eyong Enoh en Toby Alderweireld miste door blessures, speelde vooral in de eerste helft pressievoetbal, maar liet FC Twente een paar keer gevaarlijk counteren. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid.

FC Twente wist op voorhand dat het een lastige middag zou krijgen in Amsterdam. Ajax verspeelde dit seizoen pas twee punten in de Arena. Toch kregen de bezoekers, die met dezelfde opstelling speelde als in het eerste onderlinge duel, na een kwartier de uitgelezen kans de score te openen. Kenneth Perez omspeelde Ajax-doelman Maarten Stekelenburg, maar Gregory van der Wiel gleed net op tijd in om zijn oud-ploeggenoot van het scoren te beletten.

Uit een van de eerste echte kansen aan Ajax-zijde bracht Demy de Zeeuw de thuisploeg uiteindelijk in de 22ste minuut op voorsprong. Zijn afstandschot leek niet onhoudbaar, maar was goed genoeg om Sander Boschker te verschalken. Vlak voor rust kwam de genadeklap. Marko Pantelic kon de bal gemakkelijk binnentikken, nadat Boschker een schot van Van der Wiel pareerde, maar de bal voor de voeten van de Serviër legde.

In de tweede helft zette FC Twente aan, maar wist Ajax vrij gemakkelijk stand te houden. De gevaarlijkste kans van de bezoekers kwam vlak voor tijd, en was wederom voor Perez. Hij schoot een vrije trap tegen de paal. Het duel was toen al gespeeld. Invaller Dennis Rommedahl maakte, na goed voorbereidend werk van Rasmus Lindgren, op aangeven van Pantelic Ajax' derde in de 75ste minuut.

Bij Ajax debuteerde de Uruguayaan Nicolás Lodeiro. De landgenoot van Luis Suarez mocht tien minuten meedoen. Bij FC Twente viel doelman Sander Boschker in de rust uit, met een hoofdblessure.
Categorie:
Tag(s):