zondag, 24. januari 2010 - 18:18

FC Twente pakt een onterecht puntje bij FC Groningen

Groningen

(Elf Voetbal) FC Groningen heeft op overtuigende wijze een doelpuntloos gelijkspel behaald tegen FC Twente. De uitblinkende Ajax-huurling Daley Blind zorgde in verdedigend en aanvallend opzicht voor gevaar. De Groningers konden het grote aantal kansen echter niet bekronen met een doelpunt.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam tot stand door een technisch vaardig hoogstandje van Blind. Uiteindelijk wist Twente-doelman Sander Boschker redding te brengen. Pas na dertien minuten werd FC Twente gevaarlijk, maar een combinatie tussen Blaise Nkufo en Brian Ruiz kon op tijd worden weggewerkt door de defensie van Groningen.

Gedurende de eerste helft verzuimden beide ploegen om een offensieve speelstijl te hanteren. Het spel vond zich vooral plaats op het middenveld, waar slordig met het balbezit werd omgegaan. Afstandschoten van Danny Holla en Andreas Granqvist (2x) troffen geen doel. Fraaie acties van Blind zorgden zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht voor problemen bij FC Twente. Vlak voor de rust kreeg Tukker Douglas nog wel een kans, maar de Braziliaan kopte net naast.

FC Groningen kwam in de tweede helft opnieuw fel uit de kleedkamers. Een snoeihard afstandsschot van Gibril Sankoh zette Boschker bijna op het verkeerde been. Vijf minuten later probeerde Tim Matavz vanaf de rand van het zestienmetergebied op het doel van FC Twente te schieten, maar de pegel van de Groninger raakte de paal.

Ook in de tweede helft was Groningen de betere van de twee. De ploeg van trainer Ron Jans werd iets feller in de duels, wat tot meer overtredingen leidde. Pogingen van Holla en Thomas Enevoldsen zorgden niet voor veranderingen op het scorebord. Tot ergernis van Twente-trainer Steve McClaren verschenen de Tukkers weinig voor het doel van Groningen-keeper Luciano. Het bleef bij 0-0. PSV gaat nu alleen aan kop in de Nederlandse competitie.
Categorie:
Tag(s):