donderdag, 10. juni 2010 - 14:03 Update: 08-07-2014 1:04

FC Twente trekt opnieuw groot Noors talent aan

Enschede

(Elfvoetbal) Valerenga IF en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Jens Marius Kolseth. Daarmee haalt de regerend landskampioen opnieuw een groot talent naar Enschede.

"Deze transfer voelt voor ons tweeledig aan", vertelt Truls Haakanson, technisch directeur van Valerenga, op de website van de club. "Het is mooi dat onze competities en onze club wordt gevolgd door toonaangevende clubs in Europa, maar van de andere kant is het jammer dat we opnieuw een goede speler verliezen. Bij ons had hij zich nog zeker kunnen ontwikkelen."

"Maar voor Jens Marius is het natuurlijk mooi. Hij gaat nu bij een club in de Champions League spelen", vervolgde Haakanson. "Wij hebben aan zijn wens meegeholpen. We hebben gesproken met zijn ouders en met hemzelf. Zijn wens om naar Twente te vertrekken, was groot."

Kolseth, die op 4 juli zijn 16e verjaardag viert, is zelf ook erg blij met zijn transfer naar FC Twente. "Dit is geweldig. Ik zal de club in alle opzichten gaan missen, maar spelen in het buitenland was een droom voor me, sinds ik een kind was. Er was nooit enig beletsel van iemand om me heen, om zijn mijn doel niet te kunnen verwezenlijken."

In de Grolsch Veste komt hij met Flamur Kastrati een andere Noorse speler tegen. "Dat ze kampioen zijn geworden, is voor mij niet de hoofdreden om naar FC Twente gaan. FC Twente staat bekend om het werken met talent en het een kans geven van talent."
Categorie:
Tag(s):