zondag, 17. januari 2010 - 17:18

FC Twente verliest Brama en punten in Utrecht

Utrecht

(Elfvoetbal) FC Twente is de tweede seizoenshelft begonnen met een misstap. Net als eerder PSV (0-0) en Ajax (2-0), morsten ook de Tukkers punten in Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. De uitermate zwak spelende koploper kwam nog goed weg met 0-0. De doelpuntenreeks van Bryan Ruiz komt daarmee ten einde.

Steve McClaren loste het gemis van Cheik Tioté en Theo Janssen op door Dario Vujicevic op het middenveld te laten starten. Bij FC Utrecht waren er meer personele problemen. Ricky van Wolfswinkel, Michael Silberbauer, Jacob Lensky en Jacob Mulenga waren er niet bij. Kevin Vandenbergh en Loïc Loval vormden het spitsenkoppel. Ondanks de sterk gewijzigde basiself - ook Sander Keller startte op de bank - begon FC Utrecht niet onaardig. Al na acht minuten was Nana Asare dichtbij met een gevaarlijk hard schot, maar zijn inzet vloog voorlangs.

Niet veel later leek een scrimmage over de doellijn te gaan, maar Sander Boschker was het gelukkigst; de bal rolde pardoes in de handen van de liggende goalie. Ook Gregoor van Dijk testte de doelman. Een harde inzet werd echter makkelijk gepakt door Boschker. Pas na een half uur kwam FC Twente voor het eerst dicht bij Michel Vorm. Bryan Ruiz stuurde Blaise Nkufo diep, maar de aanvoerder legde verkeerd breed op Kenneth Perez, die anders maar had hoeven binnen tikken.

Het was tekenend voor het spel van de koploper. De meest fanatieke Tukker was nog wel McClaren, die meermaals driest de dug-out uit stormde, deels verbeten door het belabberde spel van zijn formatie. Maar ook aan de andere kant, werd FC Utrecht maar weinig gevaarlijk. Gianluca Nijholt probeerde het na ruim een half uur van afstand, maar Boschker lag weer dwars. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. FC Utrecht had zelfs meer balbezit, al deed het daar weinig mee.

Asare deed nog een fraaie poging van afstand, maar Boschker had er weinig moeite mee op deze zondagmiddag. Bij een inzet van de doorgebroken Tim Cornelisse hoefde de doelman zelfs helemaal niet op te treden. De captain van Utrecht twijfelde tussen een schot en een voorzet, en schoot schlemielig voorlangs. En Twente? Dat leek nog niet ontwaakt uit haar winterslaap. Het was geen schim van de ploeg die enkele maanden als overtuigend koploper het nieuwe jaar in ging. Het toonde weinig initiatief en hoopte op een bevlieging van Miroslav Stoch of Ruiz, maar die kwam er niet.

In de slotminuut kwam Twente nog heel goed weg. Wout Brama legde de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel net buiten de zestien neer en kreeg een directe rode kaart. In de rebound van de resterende vrije trap haalde Francis Dickoh verwoestend uit, maar Boschker ranselde de bal uit het doel.
Categorie:
Tag(s):