donderdag, 30. september 2010 - 21:41 Update: 08-07-2014 1:02

FC Utrecht houdt het grote Liverpool op 0-0

Utrecht

(ELF-Voetbal) Het Europese avontuur van FC Utrecht wordt mooier en mooier. Na de uitschakeling van onder meer het grote Celtic in de voorronde en gelijkspel in Napels, pakte de formatie van Ton du Chatinier nu ook een punt tegen Liverpool: 0-0.

Dat het voor FC Utrecht een droomduel was, zal duidelijk zijn. Maar Du Chatinier wist zijn elftal toch vanaf het begin op scherp te krijgen. De Domstedelingen toonden absoluut geen ontzag voor de grote gastheer en gingen vanaf het begin zelfs brutaal op zoek naar een doelpunt.

De eerste kans was voor Edouard Duplan, die na zeven minuten de bal pardoes voor zijn voeten kreeg en prompt uithaalde. Zijn inzet verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Na een klein half uur was het wél raak. Jacob Mulenga kopte een corner terug op Jan Wuytens, die verwoestend binnenschoot, maar scheidsrechter Duarte Gomes had een overtreding gezien. Van wie of wat, dat zal altijd een raadsel blijven.

De grootste kans voor Utrecht was nog wel voor Dries Mertens. Bij een afgeslagen hoekschop kreeg hij de bal voor zijn voet en dribbelde driftig op José Reina af, die ternauwernood kon redden. Liverpool stelde in de eerste 45 minuten weinig tegenover het opportunistische spel van de thuisploeg. De Engelsen probeerden het slechts vanuit de tweede lijn, maar konden Michel Vorm daarmee niet in verlegenheid brengen.

Vlak na de thee kreeg Utrecht weer twee mooie kansen. Eerst kwam Ricky van Wolfswinkel een teentje te kort op een scherpe voorzet van Mulenga, niet veel later zat Reina volkomen mis bij een corner en zag Michael Silberbauer zijn inzet van de lijn gekopt door Raul Mereiles. Overigens speelde Silberbauer samen met Jacob Lensky een fantastische wedstrijd op het middenveld van de Utrechters.

Een minuut na deze kans, leek het mis te gaan aan de overkant. Mihai Nesu liet Fernando Torres uit zijn rug lopen, maar de Spanjaard - die inspiratieloos speelde - tikte de voorzet van de onzichtbare Dirk Kuyt van dichtbij net naast het doel. Na 65 minuten gaf Nesu de kwakkelende spits opnieuw een mogelijkheid. De Roemeen speelde te kort terug op Vorm, maar Torres was andermaal niet scherp.

In de slotfase haalde Du Chatinier Duplan uit het veld en bracht Barry Maguire binnen de lijnen voor nog meer controle op het middenrif. Liverpool wist zich geen raad en het was Utrecht dat nog een aardige kans kreeg in de persoon van Mulenga. De Zambiaan profiteerde bijna van wijfelend optreden in de Engelse defensie, maar zag zijn inzet rakelings naast rollen.

Heel rouwig waren de Utrechtse fans niet om deze late misser. De fanatieke aanhang verwelkomde het knappe punt tegen The Reds met een staande ovatie. Het gelijke spel betekende alweer het tweede punt voor de FC, Liverpool staat op vier. Steaua Boekarest heeft drie punten en Napoli blijft voorlopig steken op één puntje.
Categorie:
Tag(s):