woensdag, 17. februari 2010 - 10:30 Update: 08-07-2014 1:05

FC Utrecht schorst Van Dijk tot na het weekend

Utrecht

(Elf Voetbal) Ton du Chatinier heeft het helemaal gehad met Gregoor van Dijk. De trainer heeft hem nu zelfs uit de selectie van FC Utrecht gezet.

Volgens De Telegraaf zou de middenvelder van de Domstedelingen een negatieve houding verweten worden. Eerder werd al zijn aanvoerdersband afgepakt.

Van Dijk heeft nog een contract tot 2012 bij FC Utrecht. Hij gaat nu in gesprek met de clubleiding over de ontstane situatie.

UPDATE: Technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht ontkent dat Van Dijk uit de selectie is gezet. "Dat berust op een misverstand. Hij zat zondag niet bij de wedstrijdselectie, dat is een keuze van de trainer, maar gisteren heeft hij gewoon weer met de selectie meegetraind", zegt Booy tegenover het ANP.

"We zijn niet tevreden over zijn prestaties en ik ben al helemaal 'not amused' over hoe hij naar buiten is getreden richting pers. Natuurlijk mag Gregoor voor zichzelf opkomen, maar de manier waarop ben ik absoluut niet blij mee", aldus Booy.

Van Dijk heeft nog een contract tot de zomer van 2012. Booy: "We zijn niet tevreden over hem, al langer niet, laat dat duidelijk zijn. We hebben al meerdere gesprekken gehad en we zullen over deze kwestie zeker nog een gesprek aangaan. Maar voorlopig maakt hij gewoon deel uit van de selectie."

UPDATE 2: Gregoor van Dijk is door FC Utrecht tot en met het weekend geschorst. Deze straf is opgelegd na een onderhoud tussen de clubleiding en de speler, die zich kritisch had uitgelaten in de pers. Na het weekend praat de club verder met de middenvelder over de ontstane situatie. FC Utrecht speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen NAC Breda.
Categorie:
Tag(s):