donderdag, 5. augustus 2010 - 21:52 Update: 08-07-2014 1:03

FC Utrecht wervelt in half uur langs Luzern: 1-3

Utrecht

(Elf Voetbal) FC Utrecht heeft zich ten koste van FC Luzern geplaatst voor de laatste kwalificatieronde voorafgaand aan de groepsfase van de Europa League.

Na een vroege goal van Nana Asare was het verzet van de Zwitserse club gebroken en kon de ploeg in het vrijwel lege Letzigrund uitlopen naar 0-3.

Binnen een kwartier deelden de Utrechters al de mokerslag uit aan de Zwitserse club. Asare rondde knap af na een steekpass van spelmaker Dries Mertens en bracht zijn ploeg daarmee officieus al in veilige haven. Vervolgens maakte Tim Cornelisse het met een vrije trap van ruim 25 meter David Zibung erg lastig. De doelman kon nog net pareren.

Even later verdween het laatste restje twijfel alsnog. Na 22 minuten spelen verdubbelde Rick van Wolfswinkel de voorsprong van de Domstedelingen. De spits zag Jacob Mulenga na een lange bal doorkoppen, waarna hij alleen op het doel af kon en de sluitpost met een subtiele stift verschalkte.

Michael Silberbauer maakte het karwei vervolgens helemaal af. De Deense aanvoerder dribbelde door de verdediging heen en maakte af op de manier waarop Van Wolfswinkel dat vier minuten eerder deed. Met een prachtige stift maakte hij een einde aan de hoop van Luzern.

In de tweede helft kon Janko Pacar nog wel voor de enige Zwitserse tegentreffer zorgen, maar met een 1-3 stand op het scorebord en de eerdere nederlaag kon Luzern zich niet meer oprichten tot een offensief. FC Utrecht kan zich op gaan maken voor de Eredivisiestart en de laatste voorronde van de Europa League.