donderdag, 18. februari 2010 - 14:14

Feestelijke start restauratie Timmerfabriek

Vlissingen

Op vrijdag 19 februari aanstaande wordt van 16.00 tot 18.00 uur het officiële startsein gegeven voor de restauratie van de Timmerfabriek van de voormalige scheepswerf De Schelde in Vlissingen.

Het officiële programma, inclusief de starthandeling, vindt plaats van 16.30 en 17.00 uur, gevolgd door rondleidingen. Hierbij wordt een toelichting gegeven op de historie en de restauratie van de Timmerfabriek.

De gemeente Vlissingen heeft voor de restauratie van de Timmerfabriek een rijksbijdrage van 3,4 miljoen euro ontvangen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De gemeente heeft BOEi, de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van industrieel erfgoed, ingeschakeld om de Timmerfabriek te restaureren en te exploiteren. Het gebouw is een beschermd monument.

Het herstel van de Timmerfabriek is een belangrijk onderdeel binnen het project Scheldekwartier. Deze nieuwe stadswijk verrijst op het voormalige Scheldeterrein. Door de restauratie van gebouwen zoals de Timmerfabriek en de Zware Plaatwerkerij blijft het bijzondere industriële karakter behouden.
Provincie:
Tag(s):