zondag, 22. augustus 2010 - 21:51 Update: 08-07-2014 1:03

Feyenoord verliest ook punten in Almelo

(ELF Voetbal) Feyenoord heeft opnieuw puntverlies moeten slikken. Op het kunstgras van Heracles Almelo kwamen de Rotterdammers niet verder dan 1-1. Feyenoord mist een scorende spits. Dat is al tijdenlang duidelijk en bleek ook in Almelo weer eens. Fedor Smolov mocht het de eerste wedstrijden in de punt van de aanval proberen, maar vandaag zat de Rus op de bank en kreeg Luc Castaignos het voordeel van de twijfel. De tiener maakte echter geen verpletterende indruk.

Heracles speelde degelijk en een standaardsituatie deed Feyenoord na een kwartier de das om. Een corner werd door Antoine van der Linden goed verlengd en Mark Looms gaf de bal het laatste zetje richting de 1-0.

De thuisploeg was daarna de sterkste op het middenveld en kon zo de wedstrijd een tijd lang controleren. Feyenoord miste een spits en kwam vaak niet verder dan twintig meter van het Heracles-doel. Georginio Wijnaldum was namens Feyenoord na een uur wel dichtbij de gelijkmaker. De aanvallende middenvelder wurmde zich handig voorbij een aantal tegenstanders, maar zijn afstandsschot knalde op de lat.

Wijnaldum zorgde later toch voor de gelijkmaker. Met een flitsende actie zette hij Birger Maertens op het verkeerde been en de Feyenoorder maakte de 1-1. Uit een counter dacht Glynor Plet Heracles alsnog naar de overwinning te schieten, maar zijn inzet ging via doelman Erwin Mulder tegen de lat.
Categorie:
Tag(s):