zondag, 7. maart 2010 - 16:37 Update: 08-07-2014 1:05

Feyenoord zet goede uitreeks voort tegen Roda JC

(ELF-Voetbal) Feyenoord heeft op bezoek bij Roda JC de goede uitreeks voortgezet: 2-4. Sekou Cissé was tegen zijn oude club bepalend met twee goals en een assist. Beide ploegen eindigden het duel met tien man.

"Ik blijf maar puzzelen op de spitspositie", zei Mario Been vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Nadat Roy Makaay vorige week tegen FC Groningen niet voldeed, besloot de trainer in de zoektocht naar een scorende aanvaller tegen Roda Sekou Cissé weer eens een kans te geven in de punt van de aanval. De Ivoriaan beschaamde het vertrouwen niet, want met twee treffers en een assist zette hij Feyenoord op het juiste spoor richting de overwinning in Kerkrade.

Na veertien minuten stond Cissé op de goede plaats toen de eerste goede aanval van de middag via Leroy Fer en Georginio Wijnaldum uiteindelijk Luigi Bruins in staat stelde te scoren. De nummer tien, die de geblesseerde Jon Dahl Tomasson verving, miste van dichtbij, maar Cissé kon simpel binnen tikken: 0-1. Daarna leek Feyenoord het karwei snel af te kunnen maken, omdat Ruud Vormer de doorgebroken Leroy Fer neerlegde en door scheidsrechter Roelof Luinge naar de kant werd gestuurd.

Feyenoord speelde echter te fantasieloos, slordig en in een te laag tempo om snel de beslissing te forceren. Karim El Ahmadi sprong te nonchalant met een grote kans om en Diego Biseswar schoot van dichtbij over. Na precies een uur maakte Cissé er toch 0-2 van. Fer penetreerde in het strafschopgebied, Cissé nam de bal over en schoot met links langs Przemyslaw Tyton. Even werd het weer spannend, toen André Bahia en Darley, die speelde in de plaats van de geblesseerde Rob van Dijk, twijfelden en Jeanvion Yulu-Matondo profiteerde van het niet ingrijpen van de twee Brazilianen: 1-2.

Lang mochten de tien van Roda echter niet hopen op een stunt, want na een prima pass van Fer konden Cissé en Bruins samen op Tyton af. De Ivoriaan was niet zelfzuchtig en gunde Bruins zijn eerste treffer van het seizoen. De slotfase bood daarna nog volop spektaktel. Eerst maakte Roy Makaay, in het veld gekomen voor Cissé, binnen een minuut na zijn rentree de 1-4 na een passje van Bruins. Vervolgens torpedeerde Darley Yulu-Matondo net buiten het strafschopgebied en kon Luinge weinig anders dan hem de rode kaart geven. Dat was alweer de zevende(!) rode kaart voor Feyenoord dit seizoen, dat daarmee koploper in de Eredivisie is. Derde doelman Erwin Mulder moest koud het veld in en had geen antwoord op de vrije trap van Boldiszar Bodor, die de eindstand op 2-4 bepaalde.
Categorie:
Tag(s):